Op 10 en 11 maart 2018 wordt door Phanos de 15e editie georganiseerd van de Phanos Boscross, onderdeel van het Runnersworld Cross Circuit, en deze editie wordt het ook het toneel van het Nederlands kampioenschap cross (het NK Cross)

De Phanos Boscross is een echte cross: door de velden en bosschage van het Amsterdamse Bos moet meerdere keren over onverharde paden de heuvel worden beklommen. Je kunt je inschrijven voor  individuele wedstrijden voor jeugd, senioren, masters en natuurlijk ook prestatielopen voor de recreanten. Daarnaast is er ook een teamloop voor bedrijven in het programma: de BOSScross en is er ook een scholierencross.

Omdat we dit jaar het NK Cross ook organiseren hebben we besloten de wedstrijdonderdelen van de Phanos Boscross samen te laten vallen met de NK Cross-starts. Als je meedoet met het Runnersworld Haarlem Crosscircuit dan start je dus samen met de nationale top in jouw categorie, met uitzondering van de A en B junioren in verband met afwijkende afstanden, zie het programma

Hieronder de promo van de Phanos Boscross waarbij het diverse terrein en de heroïek van de heuvel goed in beeld gebracht is.

Over de Phanos Boscross wordt ieder jaar weer gezegd dat het een prachtige cross over één van de zwaarste parcoursen van het circuit. Zowel de start als finish vinden plaats in de Arena waar in een gezellige en sfeervolle omgeving kan worden nagekletst met een warme versnapering of een koel drankje.

Aan de Phanos Boscross doen ongeveer 1500 sporters mee die verdeeld over beide dagen zullen starten.

Vind je het interessant maar wil je meer weten over wat nou een cross is en wat je allemaal kunt verwachten? Hier vind je een uitleg.

full-pbc-25


line