De voorinschrijving is gesloten. Wel is het mogelijk om nog op de dag zelf in te schrijven bij het wedstrijdsecretariaat bij VRA, klik hier voor welke categorieën en prijzen.

Voor de wedstrijdlopers is de inschrijving gesloten!. Nainschrijving is alleen mogelijk voor recreanten.

Voor uitleg over welk onderdeel van welk circuit deel uitmaakt, klik hier voor het volledig programma

Het parcours van de lange cross gaat per ronde 3 keer de heuvel op en bestaat afwisselend uit ruiterpaden, modder, gras en bospaden. In voorgaande jaren waren er altijd wel een aantal grote waterplassen op het parcours aanwezig. Op de kaart geven obstakels de positie aan van boomstronken die over het parcours heen liggen. Deze boomstronken zijn over het algemeen goed springend te nemen. Op de plekken waar verharde ondergrond overgestoken wordt worden er matten neergelegd die bescherming bieden voor de lopers met spikes.

Dit parcours wordt gebruikt door zowel de Boscross (m/v) als het NK (m/v). Per categorie verschillen de hoeveelheid rondes die over het parcours afgelegd worden, zo lopen de mannen senioren over het algemeen 3 rondes en de masters en vrouwen 2. De RW NKcross meisjes B ( 1 ronde) en de RW NKcross jongens A (2 rondes) lopen ook dit parcours.

 

 


line