De voorinschrijving is gesloten. Wel is het mogelijk om nog op de dag zelf in te schrijven bij het wedstrijdsecretariaat bij VRA, klik hier voor welke categorieën en prijzen.

Voor de junioren zijn de afstanden per categorie verschillend

Voor uitleg over welk onderdeel van welk circuit deel uitmaakt, klik hier voor het volledig programma

De junioren die meelopen in het Runnersworld Haarlem Cross Circuit lopen de corresponderende NK of Lotto crosscircuit onderdelen, met uitzondering van de A/B junioren die hebben hun eigen start in verband met afwijkende afstanden.

zaterdag :

Phanos Boscross junioren A en B                  3,2km, gele ronde

Lotto Crosscircuit junioren meisjes D            1,8km, blauwe ronde

Lotto Crosscircuit junioren jongens D           1,8km, blauwe ronde

Lotto Crosscircuit junioren meisjes C            1,8km, blauwe ronde

Lotto Crosscircuit junioren jongens C           2,7km, roze ronde

zondag:

Runnersworld NKcross meisjes B                  3,6km

Runnersworld NKcross jongens B                 6,4km

Runnersworld NKcross meisjes A                  6,4km

Runnersworld NKcross jongens A                 7,2km

 

Bij de Phanos Boscross lopen de junioren de cross over verschillende korte parcoursen waarbij de heuvel het vaste element is en voor alle één of meerdere keren beklommen gaat worden. Het bestaat afwisselend uit ruiterpaden, modder, gras en bospaden. In voorgaande jaren waren er altijd wel een aantal grote waterplassen op het parcours aanwezig. Op de kaart geven obstakels de positie aan van boomstronken die over het parcours heen liggen. Deze boomstronken zijn over het algemeen goed springend te nemen. Op de plekken waar verharde ondergrond overgestoken wordt worden er matten neergelegd die bescherming bieden voor de lopers met spikes.

Heb je de Nederlandse nationaliteit, lid van een atletiekvereeniging en in beschikking van een wedstrijdlicentie dan mag je als  A of B junior ook meedoen met het Runnersworld NKcross. Klik dan hier voor meer informatie.

1,85km parcours:

2,7 km parcours

3,2 km parcours


line